Seramik Seçerken Nelere Dikkat Etmeli - LN Yapı Ankara
Seramik Seçerken Nelere Dikkat Etmeli

Seramik Seçerken Nelere Dikkat Etmeli

Tadilat ve dekorasyon için vazgeçilmez olan seramikler hakkında çeşitli bilgilerden bahsedeceğiz. Günümüz teknolojisinde üretilen seramikler birçok detaya ve özelliğe sahip olduğu için kararsız kalıyoruz. Sizde ev dekorasyonu yaparken seramik seçerken nelere dikkat etmeli bilmiyorsanız yazımızı dikkatlice okumanızı tavsiye ederiz. Balkon dekorasyonu, mutfak dekorasyonu, banyo dekorasyonu için en sağlıklı malzeme seramiktir.

 
 

Uygulama Mekanı (İç mekan – Dış mekan)

Seramik yapılacak mekan evinizin iç bölümlerinde ise iç mekan özellikli seramikleri, evinizin dışındaki bir bölümde ise (teras, balkon vs.) dış mekan özellikli seramikleri tercih etmelisiniz. Buradaki maksat dış mekanda oluşacak sıcak, soğuk, güneş, rüzgar, kar, yağmur gibi olumsuz hava şartlarına olan dirence karşı dış mekan seramiklerinin dayanıklı olmasıdır.

Dış mekanda yapılacak seramik uygulamaları için kullanılacak seramik yapıştırıcısı ve derz dolgusu dış mekan şartlarına uyumlu olmalıdır. Aksi taktirde belirli bir zaman sonra seramiklerin yüzeyden kopması veya derz dolguların çatlayarak sökülmesi sorunu ile karşılaşabilirsiniz.

Uygulama Bölgesi (Duvar – Zemin)

Seramik yapılacak bölge duvar ise duvar seramiği, zemin ise zemin seramiği almalısınız. Zemin seramikleri üzerinde oluşacak trafik yoğunluğu nedeniyle daha dayanıklı imal edilir. Duvar seramikleri ise duvarda yapışmayı arttırmak ve daha uzun servis ömrü için zemin seramiklerine göre kısmen hafif ve doğal olarak daha az dayanıklıdırlar. Duvar seramiklerini zeminde uygularsanız kırılma ihtimali olabilir.

Kaygan Zemin

Islak hacimlerde özellikle zeminlerde, sırsız seramik tercihi daha güvenli olacaktır. Sırlı seramikler ıslandığında daha kaygan bir yüzey oluşturmaktadır.

Seramik Boyutu

Tuvalet, kiler gibi küçük mekanlarda, 60×120 gibi büyük seramik kullanımı ile fire artacağı için maliyetli bir durum oluşturacaktır. Ayrıca seramikler çok fazla kesileceği için tek parça durmasını hayal ettiğiniz seramikler ile uygulama arasında fark olacaktır. Bu yüzden büyük seramikleri küçük mekanlarda kullanacaksanız bu durumu göz önünde bulundurmalısınız.

 
 
 
 
 

Mekan Algısı

Dikdörtgen seramik kullanacaksanız, mekanın hangi yöne doğru uzun veya geniş gözükmesini istiyorsanız o yöne doğru uygulama yaptırmalısınız.

Renk

Açık tonların kullanımı ile daha büyük ve ferah bir mekan algısı oluşturabilirsiniz. Dar duvarın koyu tonlardaki seramik seçimi ile ise derinlik hissi oluşturabilirsiniz.

 

Renk Tonu Farklılığı

Fabrikalarda üretime alınan seramiklerin hepsi aynı partide üretilemediği için azda olsa ton farklılıkları her parti arasında oluşmaktadır. Bu durumun önüne geçebilmek için alacağınız seramiklerin yan yana devam eden bölgeler için aynı renk ton koduna sahip olduğundan emin olun.

Trafik Yoğunluğunun Fazla Olması

Otel, okul, alışveriş merkezi gibi kalabalık alanlarda trafik yoğunluğunun fazla olduğu zeminlerde porselen karolar yüksek aşınma dayanımı ile doğru tercih olacaktır.

Derz

Derz uygulaması seramik yapıştırıcısı kuruduktan sonra yapılmalıdır. Aksi taktirde kusma, tam boşluk doldurulamaması gibi çeşitli sorunlar meydana getirecektir.

Derz işlemi için özel kauçuk derz malaları kullanılmalıdır. Metal malalar ile yapılacak uygulama seramiklere zarar verecektir.

Derz verme işleminin ardından yüzeyde kalan fazla derz ıslak sünger ile temizlenmelidir. Aksi taktirde uygulama sonrası temizlik işlemi çok daha zor olacaktır.

Uygulama Sonrası

Seramik yapıştırıcıları ortamın sıcaklığına, nem miktarına ve yapıştırıcının özelliğine bağlı olarak ortalama 24 saatte kurumaktadır. Tam olarak kurumadan seramiklere basılması istenilmeyen sonuçları doğuracağı için bu bölgelere giriş çıkış yapılmamalıdır.

Temizlik

Parlak seramiklerin lekelenme durumunda, lekenin kalıcı olmaması için, hiç beklemeden leke çıkarıcı malzemelerle seramik yüzeyinin temizlenmesi gerekir. Derz dolgunun zarar görmemesi için çamaşır suyu, tuz ruhu, kireç sökücü gibi kuvvetli kimyasallar ile temizlik yapılmamalıdır. Zarar gören derzler su alıp, komşularınızla veya eviniz ile alakalı teknik sorunlara neden olacaktır.

 
 

Çanakkale Seramik, Kütahya Seramik, Seramiksan gibi markaların kataloglarına göz atabilirsiniz. Seramik Seçerken Nelere Dikkat Etmeli konusunda bilgilerimizi aktarmak istedik. Soru sormak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 
 
 

Ev Dekorasyonu

Anahtar teslim seramik uygulaması için, profesyonel ekibimiz ücretsiz keşif hizmeti sağlamaktadır. Aşağıdaki butondan iletişim sayfamıza giderek bilgilerinizi bırakın, biz sizi arayalım. Ankara içinde uygun fiyatlı tadilat ve dekorasyon işleriniz için anahtar teslim, 3 boyutlu tasarım, uygulama hizmeti sağlamaktayız. Ev dekorasyon, mutfak dekorasyonu, banyo dekorasyonu, balkon dekorasyonu alanlarında faaliyet göstermekteyiz.

 
 
 
 
 
 

“Seramik Seçerken Nelere Dikkat Etmeli” için 1 yorum

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hemen Arayın