Bilmeniz Gereken Villa Yapım Aşamaları - LN Yapı

Bilmeniz Gereken Villa Yapım Aşamaları

Villa yaptırmaya karar verdiğinizde önünüzdeki süreci daha rahat tamamlayabilmek için villa yapım aşamalarını bilmeniz gerekir. Sonucunda kendi izole ve konforlu yaşam alanınızı elde edecek olmanın motivasyonu ile elinize kağıdı kalemi alıp güzel bir planlama yapmalısınız. Tüm sürece hakim olarak yapacağınız planlama ile süreci daha verimli geçireceğinizden emin olabilirsiniz

Bu yazımızda villa yapımına başlamadan önce haberdar olmanız gereken aşamaları genel hatları ile derledik.

Villa yapımı ile alakalı daha ayrıntılı teknik bilgiye ihtiyacınız varsa villa yapımı sayfamıza göz atabilirsiniz.

En önemli planlama kalemlerinden biri bütçenin planlanmasıdır. Başlangıçta arsa, inşaat, iç dekorasyon, malzeme, mobilya, işçilik masrafları belirlenmeli ve beklenmedik harcamalar için de ekstra bütçe ayrılmalıdır. Her aşamada maaliyeti takip etmek ve kontrollü olmak önemlidir. Aksi takdirde villa yapım aşamasında bütçenizi aşarak inşaatı durdurmak zorunda kalabilirsiniz.

Villa Arsa Seçimi

Arsa seçimi villanın yapım aşamasında da sonrasındaki yaşama sürecinde de önem arz eder. Çevresel faktörler, zeminin durumu, altyapı ve ulaşımın kolaylığı değerlendirilmelidir. Zeminin elverişsiz olması, altyapının ve ulaşımın olmaması hem maliyeti artıracak hem de süreci uzatacaktır.

Ayrıca ilerleyen zamanlarda villanızı satmayı düşünebilirsiniz. Değerleneceğini düşündüğünüz bir bölgeyi tercih etmeniz yatırım açısından mantıklı olacaktır.

Villa Tasarım ve Planlama

Villada konfor, estetik ve işlevsellik bir arada olmalıdır. Stilinize uyan bir tasarım yakalamak, doğru dış cephe tasarımı, ihtiyaçlarınıza uygun iç mekan planı ve zevkli bir sonuç elde etmek için bu ihtiyaçlarınızın hepsini göz önünde bulunduracak bir mimar ile çalışmalısınız.

İzinler ve Yönetmelikler

Villa yapımında yasal süreç iyi yönetilmelidir. Eğer bir firma ile çalışıyorsanız bu süreci sizin için yönetecektir. Eğer yapımı ile baştan sona kendiniz ilgilenecekseniz yasal süreç için kapsamlı bir araştırma yapmalısınız.

Öncelikle yapıma başlamadan projeler ile gidip belediye imar müdürlüğünden ruhsat alınmalı, inşaat sürecinde gereken kontroller yaptırılmalı ve inşaat bitince belediyenin yapı kontrol müdürlüğünden iskan alınarak süreç tamamlanmalı.

Mimar ve İnşaat Firması Seçimi

Kaliteli ve estetik bir sonuç elde edebilmek için güvenilir ve tecrübeli bir firmayla çalışmanız önemlidir. Deneyimli firmanızdaki deneyimli mimarlar ve mühendisler sizi süreç boyunca yönlendirip tüm tercih aşamalarında yardımcı olacaktır. Ayrıca seçeceğiniz firmanın yaptığı işlerden örnek görmek isteyebilirsiniz. Daha önce teslim ettikleri işleri görmek işçiliklerini ve kalitelerini anlamanız için faydalı olur ve projenizin başarısını artırır.

İnşaat Süresi ve İş Planlaması

İnşaat firmasına da karar verdikten sonra artık süreç de resmileştiği için adım adım tüm işleri firma ile birlikte planlayıp ne kadar süreceğini ve hangi sürede hangi işlerin yapılacağını netleştirmelisiniz. Aksi taktirde süreç olması gerekenden çok daha uzun sürecektir ve geciktikçe maliyeti de artacaktır. Planlamayı yaparken mevsim şartlarını da göz önünde bulundurup potansiyel gecikmeleri de hesaba katmalısınız.

Malzeme Seçimi

Villanızda kullanacağınız malzemenin bütçenize uyacak şekilde maksimum kalitede olması villanızın ömrünü uzatır. Seçim esnasında dayanıklılık, iklim şartlarına uygunluk, estetik ve bütçe dostu olması gibi özelliklere dikkat etmeniz gerekir. Kalem kalem alacağınız malzemeleri başlangıcında araştırmanız ya da mimarınıza sorup avantaj ve dezavantajlarını öğrenmenizi öneririz.

Yalıtım ve Enerji Verimliliği

Villanın yalıtımının düzgün yapılması ileride çeşitli sıkıntılar yaşanmasının önüne geçer ve yaşam konforunuzu artırır. Çatı, duvar ve zemin yalıtımları olarak sınıflandırılabilecek bu yalıtımlar ısı, su ve malzemesine göre ses yalıtımı sağlar. Bu yalıtımlarda ne kadar iyi malzeme ve kaliteli işçilik kullanılırsa uzun vadede o kadar tasarruf ettirir. Doğru sonuç almak için işi uzmanına yaptırdığınızdan emin olmalısınız.

Villa Güvenlik Önlemleri

Villanızda güvenlik için hem fiziksel hem de teknolojik önlemler almanız gerekir. Fiziksel önlem olarak güvenlikli bir bahçe duvarı, yangın merdiveni, güvenli kapı ve pencereleri sayabiliriz. Teknolojik önlemler olarak da güvenlik kameraları, hırsız alarmı, gaz ve yangın alarmları, yangın söndürme sistemleri alabileceğiniz önlemlerdendir

Sigorta ve Garanti

İnşaat esnasında ve sonrasında oluşabilecek risklere karşı önlem almak için sigorta ve garanti planları oluşturmalısınız. Uygun sigorta hizmetlerinden faydalanmanız finansal olarak güvende kalmanızı sağlar.

İç Dekorasyon ve Mobilya

Kaba inşaat işleriniz bittikten sonra villanızın yaşama hazır hale gelmesi için villanızın iç dekorasyonunun yapılması, bu tasarımlara göre ince inşaat işlerinin tamamlanması ve mobilyaların temin edilmesi artık son aşamadır. Mutfak dolapları, kapılar, vestiyer, TV ünitesi, giyinme odası mobilyaları gibi mobilyalarınızı bu aşamada tamamlamalısınız. Mimarınıza yaptıracağınız 3 boyutlu tasarımlar ile içinize sinecek şekilde tasarlatıp sonuç kısmında hem fikir olduğunuzda mobilyaların imalatını ve montajını yaptırabilirsiniz.

Villa Yapım Maliyeti

Mimarımızla birlikte ihtiyaçlarınızı belirleyip size özel fiyat teklifi hazırlayabilmemiz için bize aşağıdaki iletişim kanallarından ulaşabilirsiniz ve ücretsiz keşif hizmetimizden faydalanabilirsiniz. 

Hemen Arayın