Duvar Panelleri ve Panel Çeşitleri - LN Yapı

Duvar Panelleri ve Panel Çeşitleri

Duvar panelleri ev dekorasyonunda odaların atmosferini değiştirmeyi ve daha dekoratif hale getirmeyi sağlayan en iddialı yöntemlerden biridir. Kullanıldığı yere derinlik katarak bulunduğu ortamı daha şık hale getiren paneller, son dönemlerde sık tercih edilen dekorasyon öğelerinden olmuştur. Malzeme, desen ve renk konusunda çok fazla çeşit bulunduran bu paneller bu özelliğiyle herkese hitap etmektedir.

Bu yazımızda size duvar panellerinin ne olduğundan, çeşitlerinden ve uygulama şeklinden bahsedeceğiz.

duvar panelleri

Duvar paneli iç mekanlarda duvarı kaplamakta kullanılan ve genellikle MDF, PVC veya fiber gibi malzemelerden üretilen dekoratif bir malzemedir. Çoğunlukla dekoratif amaçla kullanılsa da duruma göre ses ve ısı yalıtımına katkı sağlayan türleri de bulunur. Görsel olarak bulunduğu ortamı daha iddialı bir hale getirir. 

Duvar Paneli Çeşitleri

1. Ahşap Duvar Paneli

Ahşap paneller, doğal ve sıcak bir görünüm sunar. Genellikle iç mekanlarda kullanılırlar ve rustik veya geleneksel bir estetik oluşturabilirler. Masif ahşaptan üretilebildikleri gibi mdf üzerine ahşap kaplama, ahşap görünümlü PVC gibi bir çok malzemeden ahşap görünümlü  paneller elde edilmektedir. Rustik ve İskandinav stilli gibi stillerin tamamlayıcı öğelerindendir.

Hangi stilin size daha uygun olduğunu bilmiyorsanız mimari tasarım stilleri yazımıza göz atabilirsiniz.

2. PVC Duvar Paneli

PVC (polivinil klorür)den üretilen bu kaplamanın çok fazla renk ve desen seçeneği bulundurduğundan en çok tercih edilen panel çeşididir. Birçok dokuyu ve malzemeyi taklit edebilir. İç mekanlarda ve dış cephede rahatlıkla kullanılabilir. Dış etmenlere karşı dayanıklıdır, bakımı ve temizliği kolaydır.Suya dayanıklı olan PVC paneller özellikle nemli alanlarda  en sık tercih edilen panel çeşididir. Dijital baskı yapılabildiği için desen seçeneği oldukça fazladır.

3. Mermer Görünümlü Panel (PVC)

PVC panellerin mermer desenli olan versiyonudur. Son dönemlerde duvar ve mobilyalarda sıklıkla kullanılmaktadır. PVC paneller arasında en çok tercih edilenidir. Özellikle TV ünitelerinde ya da TV arkasındaki duvarlarda kullanıldığında oldukça şık bir görüntü ortaya çıkarırlar. Modern veya klasik stil farketmeksizin herkesin rahatlıkla dekorasyonda kullanabileceği bir malzemedir.

4. Taş Duvar Paneli

Doğal tasarımlardan hoşlanan ve taş ev görüntüsünü sevenler için taş görüntüsünü oldukça gerçekçi bir şekilde taklit eden taş duvar paneli güzel iddialı bir seçenektir. Gerçek taş kesitlerinden yapılan panellere göre daha hafif ve daha uygun maliyetlidir. Bir çok renk ve desen seçeneği bulunur, her tarza ve kişiye uygun taş veya tuğla paneli bulmak mümkündür.

5. Seramik Duvar Panelleri

Seramik malzemelerden değişik boylarda yapılan genellikle bir duvarı kaplamak için ya da farklı panellerle kombinlemek için kullanılan bir panel çeşididir. Suya, çizilmeye ve diğer birçok etmene karşı dayanıklıdır. İç dekorasyondaki kullanımına ek olarak sıklıkla dış cephede de kullanılmaktadır. Kolay temizlenir, bakımı zahmetsizdir.

6. Cam Panel Duvar Kaplaması

Cam, dekorasyonda sık kullanılan zamansız ve bulunduğu ortama şıklık katan bir öğedir. Hem klasik hem de modern tarzda kolaylıkla kullanılır. Daha çok mutfak tasarımında kullanılan bu panellerin farklı renk ve desen seçenekleri bulunur. Çizilmelere ve lekelere karşı dayanıklı olsa da darbelere karşı hassas olabilmektedirler. O yüzden dikkatli kullanım gerektirir.

7. Metal Duvar Panelleri

Metal paneller endüstriyel bir estetik sunar. İç veya dış mekanlarda rahatlıkla kullanılabilir. Alüminyum, paslanmaz çelik, bakır, veya titanyum gibi malzemeler ile üretilirler. Kullanıldığı ortamı modernleştiren metal paneller çevresel faktörlere karşı oldukça dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Konutlar, kurum ve kuruluş binaları, oteller, mağazalar gibi pek çok yerde kullanılırlar.

8. Deri Duvar Panelleri

Genellikle lüks mekanlarda kullanılan bir özel tasarım ürünüdür. Deri panelleri doğal ve suni deriden üretirler. Farklı desen ve renklerde seçenekleri bulunabilir. Bir çok kullanım yeri olan deri paneller kolay temizlenirken dış etmenlere karşı hassastırlar. İç mekanlarda kullanılmalıdır. Klasik tarzda daha çok kullanılsa da modern çizgiler barındıran tasarımları da bulunur.

9. Fiber Duvar Kaplama Paneli

Fiber paneller fiber glass malzeme ile üretilerek diğer panellerin dayanıklı bir muadilini ortaya çıkarır. Taş, kiremit, ahşap, beton gibi bir çok malzemenin görüntüsünü aslına çok yakın bir şekilde taklit eder. Oldukça dayanıklıdır ve bulunduğu ortamı şıklaştırır. Diğer panellere göre daha dayanıklı olması nedeni ile genellikle ticari amaçla kullanılan mekanların duvarları ve tavanında tercih edilir. Diğer malzemelere göre daha maliyetli olması nedeni ile evlerde daha az tercih edilmektedir.

Duvar Panelleri Nasıl Uygulanır?

Evinizde duvar paneli yaptırmaya ve hangi paneli uygulayacağınıza karar verdiğinizde sıra uygulama aşamasına gelir. Uygulamada en iyi sonucu almak için alanında deneyimli bir ekibe yaptırmak önemlidir. Titizlikle uygulanması gereken aşamalar aşağıdaki gibidir.

Yüzey Hazırlığı

Uygulama yapılacak yüzeyde çıkarılması gereken eski kaplamalar varsa çıkarılır ve gereken temizlik yapılarak yüzey kaplama montajı için hazır hale getirilir.

Ölçülendirme ve Kesim

Duvar panelinin yapılacağı yerde istenildiği gibi durması için ölçünün doğru alınması çok önemlidir. Doğru ölçü alınan ve özenle kesimi yapılan paneller daha temiz bir görüntü oluşturur.

Montaj

Yüzey hazır hale getirilip panel uygun ölçülere getirildikten sonra panelin malzemesine ve montajının yapılacağı duvarın durumuna göre çivi, vida veya yapıştırıcı gibi malzemeler ile montaj yapılır.

Detay Uygulamalar ve Son Rötuşlar

Kullanılan panel malzemesine ve elde edilmek istenen görüntüye göre bazı uygulamalarda montaj sonrasında panel üzerine boyama veya boşluklara derz uygulama gibi detay işlemler gerekebilmektedir. Gereken durumlarda bu işlemler yapılır. Bu son rötuşlarla birlikte duvar paneliniz son görüntüsüne ulaşır.

Duvar Paneli Fiyatları

Mimarımızla birlikte ihtiyaçlarınızı belirleyip size özel fiyat teklifi hazırlayabilmemiz için bize aşağıdaki iletişim kanallarından ulaşabilirsiniz ve ücretsiz keşif hizmetimizden faydalanabilirsiniz.

Hemen Arayın