Dış Cephe Kaplama - Dış Cephe Kaplama Modelleri - LN YAPI
Dış cephe kaplama

Dış Cephe Kaplama

Dış cephe yapının makyajıdır. Kendi zevk ve istekleriniz doğrultusunda farklı çeşitlerde kaplama malzemeleri kullanabilirsiniz. Kaplamalara örnek olarak taş, ahşap, betopan, amerikan siding gibi birçok alternatif bulunmaktadır. Yapılarınızda istediğiniz atmosferi oluşturmak sizin elinizde.

Dış cephe kaplamaları dekoratif bir görünüm sağlamaktadır. Bunun yanında yapıyı kar, güneş, yağmur gibi kötü hava şartlarından korur. Isı yalıtımının önemi kadar ses yalıtımıda önemlidir. Binanın içine gelen sesi, malzemenin özelliğine göre sıfıra kadar bile indirebilirsiniz.

Ayrıca dış cephe mantolama hakkında bilgi almak isterseniz yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz 🙂

Malzeme satışımız yoktur. Sadece Uygulama ve Tasarım Yapmaktayız.

Nasıl bir dış cephe yaptıracağınıza karar veremediyseniz 3 boyutlu dış cephe tasarımı hizmetimizden faydalanabilirsiniz.

Dış Cephe Kaplama Modelleri Nelerdir?

Dış cephelerde kaplama işleminde çeşitli modeller bulunmaktadır.

  • Düz Levha İle Kaplama
  • Fugalı Kaplama
  • Ahşap Görünümlü Kaplama
  • Yalı Baskı Kaplama
  • Betopan Kaplama
  • Fibercement Kaplama
  • PVC Kaplama
  • Amerikan Siding Kaplama
  • Grass Siding Kaplama ( Çim Kaplama )
  • Tuğla Duvar Kaplama
  • Doğal Taş Cephe Kaplama
  • Prekast Kaplama
  • Alüminyum Kompozit Panel Kaplama
  • Mekanik Duvar Kaplama

Düz Levha İle Kaplama

Düz levha mantolama levhasında kullanılan malzemeler EPS, XPS veya taşyünü ile yapılır. Cephede herhangi bir desenin olmadığı mantolama modelidir. En son kaplama olarak dış cephe boyası ve ya dekoratif sıva uygulanır.

Fugalı Kaplama

Dış cephe mantolama için kullanılan levhaların belirli boşluklar ile fuga aracılığıyla bölünmesiyle oluşturulur. Bu modelde dış cephe de fugalar sayesinde çeşitli tasarımlar elde edilebilir. Son yıllarda fugalı mantolama uygulaması diğer uygulamalara göre çokça tercih edilmektedir. Dış cephe mantolamasından önce yapımın tasarımı yapılmalıdır.

Ahşap Görünümlü Kaplama

Eps levhaları fabrikada üretilirken üzerlerine ahşap deseni verilmesiyle elde edilir. Isı yalıtım plakaları ile yapılan mantolama modelidir.  Yapıda uygulanan bu levhaların ahşap renklerinde boyanması ile yüzeyinde ahşap desenleri ve ahşap rengi elde edilir. Ahşap görünümlü mantolama sayesinde hem yapınızda ısı yalıtımı sağlanmış olur hem de dış cepheniz de ahşap görünümü kazandırmış olursunuz.

Yalı Baskı Kaplama

Ahşap yalı baskı modelinde EPS levhaların fabrikada birçok boyutlarda hazırlanması ile elde edilir. Bu modelde fugalı mantolamadan farklı olarak üst kısmı dışa doğrudur. Bu nedenle yüzeyi birbiri üstüne binmiş gibi bir görüntü verir.

Betopan Kaplama

Betopan dis cephe kaplamasi, cephenizi uzun seneler korur. Yeni bir sistemdir. Betopan kaplama, benzer mekanik kaplamalara göre ekonomik bir seçenektir. Betopan sistemler çimento ve ahşabın birleşimi ile oluşur. Çimento neme karşı dayanıklıdır. Islak ve rutubetli yüzeylerde zarar görmez ve üzerinde küf oluşmaz. Uzun zaman su içinde kalsa da yapısının bozulması zordur. İçerisinde ağaç yapısı bulundurduğundan yalıtım sağlar. Yapısında insana zararlı maddeler bulunmaz ve kokususuz bir malzemedir. Ağacın hafiflik sağlaması nedeniyle depreme karşı dayanıklıdır. Yangına karşı dayanıklıdır. Bu özelliklerden dolayı betopan dış cephe kaplamaları arasında sıklıkla tercih edilir. Betopan’ın düz modelleri olduğu gibi ahşap ve taş gibi dokulu modelleride vardır.

Fibercement Kaplama

Fibercement, takviye edilmiş çimentolu levhalardan ve selüloz elyafı ile oluşmaktadır. Çevreci bir üründür, yapısında bulunan pek çok özellik sayesinde insan hayatını kolaylaştırmaktadır. Diğer kaplamalara göre ön plana çıkmaktadır. Fibercement uygun fiyatı, yanmaz özelliği ve dayanıklı yapısından dolayı pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Kaplama ve yalıtımın yanı sıra, evinize veya ofisinize desen vermek içinde kullanabilirsiniz. Fibercementlerin düz modelleri olduğu gibi ahşap, taş, çiçek modelleride vardır.

PVC Kaplama

Polimer, 60’lı yılından beri dış cephede yaygın olarak kullanılmaktadır. PVC hammaddeli bir yapıdır. Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanmıştır. Plastik temellidir ve su geçirmezdir. Isı yalıtımı sağlar. Hafif bir yapısı vardır. Tüm hava koşullarına uygundur. Yangına dayanıklıdır. Üretim maliyetleri düşüktür. Aşınmalara karşı dayanıklıdır. Binayı neme ve paslanmaya karşı korur. Geri dönüştürülebilir bir malzemedir. Evlerde ve ticari tesislerde kullanılabilir. Farklı renklerde ve yapılarda birçok çeşiti vardır.

Amerikan Siding Kaplama

Amerikan siding kaplamalarda uygulamadan sonra boya ve bakım masrafı gerektirmez. Güneş ışınları, rüzgarlar ve kötü hava koşullarına karşı dayanıklıdır. Kendisini söndürme ve alev almama özelliği vardır. Suya ve neme karşı da dayanıklıdır.  Uygulandıktan sonra kolonları korur ve yapının içindeki çelik donatıların paslanmasını önler. Bozulma olasılığı en düşük kaplama yöntemlerinden biridir.

Grass Siding Kaplama ( Çim Kaplama )

Grass siding binaya estetik bir görünüm katar. Bir inşaat malzemesi gibi yapının cephesini korur ve dayanıklılığını arttırır. Çim kaplama yapının konseptine göre tasarlanacağı gibi, evlerinizde ve ticari tesislerin cephesinde, tüm yaşanabilir alanlarda yaşayan bir çim görüntüsü oluşturarak uzun yıllar kullanabilirsiniz. Grass siding kaplama ile yapılarınızın dış cephesini aşınmalardan, nemden ve rutubetten korur. Ortalama 50 yıl boya ve bakım gerektirmez, uzun yıllar yaşayabilen bir dis cephe kaplamasi malzemesidir.

Tuğla Duvar Kaplama

Yapınızda hem sıcak bir atmosfer oluşturmak hem de doğal dokuları duvarlarınıza taşımak istiyorsanız, geçmişten günümüze kullanılan tuğlalar harika bir cephe görünümü sağlamaktadır. Tuğla duvar kaplamaları, insana huzur veren bir ortam oluşturmanızı sağlayacaktır. Özellikle kırsal stil, klasik stil ya da rustik tarz yapılarda sıklıkla kullanılmaktadır. Farklı renklerde ve dokularda çeşitli modeller mevcuttur. Yapınıza istediğiniz mimari tasarım tarzında modeli ve rengi belirleyip uygulama yaptırabilirsiniz. Evinizin kaplamasında ekonomik bir çözümdür.

Doğal Taş Cephe Kaplamaları

Doğal taş cephe kaplamlaları yapınıza doğallık ve huzur veren bir atmosfer oluşturmanızı kolaylaştıracaktır. Dış cephe kaplama malzemeleri uygulanacak tarza ve stile göre farklılıklar gösterecektir. Doğal taş kaplama ise sadece dış cephe ile sınırla kalmayıp, iç mekan dekorasyonlarında ve duvar/zemin dekorlarında kullanılmaktadır. Piyasada kullanılan birçok yapay taş dokulu malzeme bulunmaktadır. Bu tarz malzemeler sıklıkla kullanılsa da gerçek ve asil bir görünüm elde etmek için doğal taşları tercih etmelisiniz. Elle dokunduğunuzda hissel olarak taşın geçmişten gelen asil yapısını hemen fark edebilirsiniz.

Bir yapının komple taş kullanılarak yapılması ile betonarme olarak taşıyıcı kısmının yapılıp daha sonra taş kaplama yapılmasını kıyasladığımızda komple taş olarak yapılan yapılar çok daha maliyetli olacaktır. Taş duvar kaplamaları, inşaat aşamasında örülen bir taş duvarla aynı görünüme sahiptir. Ayrıca ileride yapının çeşitli yerlerinde değişiklik yapmak istediğinizde daha kolay ve ekonomik olacaktır. İç duvarlarda ve dış cephede harika bir görünüş oluşturacaktır.  Gerçek taş duvar maliyetine göre doğal taş kaplama ekonomik bir çözümdür.

Prekast Kaplama

Yüksek dayanıklılığı bulunan bir beton uygulamasıdır. Silis kumu ve beyaz çimentonun karışımından oluşturulur. Avrupa’da ve Amerika’da 70’li yılların sonlarından itibaren kullanılmaya başlamıştır. Türkiye’de kullanımı yaygınlaşan prekast, tüm binalara uygulanabilme özelliğine sahiptir. Prekast uygulamasında fiber beton kaplaması veya çimento panelleriyle birlikte farklı mimari tasarımda kullanılmaktadır. Dış cephe kaplama malzemesi olarak kullanılan prekast nem, su, ısı ve ses yalıtımı özelliğine sahiptir.

Alüminyum Kompozit Panel Kaplama

İki alüminyum levha arasına yerleştirilmiş polietilen tabakadan oluşmaktadır.  Alüminyum kompozit paneller, bina cephe giydirme sistemlerinde, reklam, tanıtım gibi geniş bir kullanım alanı vardır. Gün geçtikçe bu panaller yaygınlaşmaktadır.

Alüminyum Kompozit Paneller ileri teknoloji ile üretilmiş bir kaplamadır. Modern mimarilerde rahatlıkla kullanılan ve sıkça tercih edilen bir yapı malzemesidir. Kullanıldığı yapılarda modern bir görünüm sağlar. Yapıların iç ve dış kısımlarında kullanılan alüminyum kompozit paneller modern bir yapı isteyenler için tercih edilecek bir yapı malzemesidir.

Mekanik Duvar Kaplama

Taş kaplama malzelerinin yapı yüzeyine kanca ve ankraj ile tutturulma yöntemiyle yapılan duvar kaplamasına mekanik kaplama denir. Mekanik duvar kaplama sistemi ile uygulamada kullanılan her taşın ağırlığı bina yüzeyine bireysel olarak aktarılmaktadır. Mekanik kaplama sistemi ile montaj sonrasında taşları sökmek, aralarında boşluk bırakmak ve başka bir malzeme ile değiştirmek için tercih edilebilir. Taşlar, çok katlı yapıların dış cephesine, yapıştırma yöntemi ile asla  uygulanmamalıdır. Yapıştırma yöntemiyle uygulanan taşın düşme riski çok yüksektir.

Mekanik montajda, uygulamanın yapılacak yüzeyin taş ebadı, kalınlığı ve yapının yüksekliğine bağlı olarak farklı ankraj yöntemleri uygulanmaktadır. Montaj sistemi her yapı için özel olarak projelendirilir ve uygulanır.

Dis Cephe Kaplamasi Nasıl Temizlenir?

Kompozit panel, mekanik kaplama, cam gibi kaplamaları rahatlıkla temizleyebilirsiniz.

Deterjan, cif gibi ürünler kullanılırsa panellere zarar verebilir. Bundan dolayı iyi bir temizlik firmasından yardım alınmalıdır.

Dış Cephe Kaplaması Nasıl Yapılır?

  • İlk önce uygulama yapılacak yüzeyin kontrol edilmesi gerekmektedir.
  • Yeni binalarda duvarların dış yüzeyleri basınçlı su ile temizlenmelidir. Eski binalarda kir, toz ve yağ gibi pisliklerden bina temizlenmelidir.
  • Dış cephe ısı yalıtımı, sıcaklığın +5 derece ile +30 derece arasında olduğu zamanlarda uygulanmalıdır.
  • Subasman profil montajı, yerden en az 30 cm yukarıda, yapı çevresini saracak şekilde uygulanmalıdır. Subasman profil montajı, dış cephe yalıtım sistemini darbelerden, rutubetten ve benzeri sorunlardan korur. Uygulama yapılan yüzeyinin düzgünlüğüne bağlı polimer ve çimento esaslı ısı yalıtım levhası yapıştırma harcı kullanılır. Isı yalıtım levhaları, uzun kenarı yatay olacak şekilde subasman profili üzerine aşağıdan yukarıya doğru uygulanarak yerleştirilmelidir.
  • Uygulama esnasında mutlaka yüzey düzgünlüğü kontrol edilmelidir. Daha sonra dübelleme işlemi yapılmalıdır. Uygulamaya ısı yalıtım levhalarının yapıştırılması işleminden 24 saat sonra başlanmalıdır. Tek bir levha için kullanılması gereken dübel sayısı köşelere birer tane ve levha merkezine bir tane olarak şekilde toplam 5 adet kullanılmalıdır.
  • Yapı cephesi kenarları, köşeleri, kapı ve pencere bölümlerinin kenar ve köşe bölümleri için fileli, filesiz alüminyum veya PVC profiller kullanılması gerekmektedir. Bu bölgeler mekanik zorlanmanın en çok göründüğü bölgelerdir. Bundan dolayı düzgün ve dayanıklı bir detay oluşturmaya önem gösterilmelidir.

Dış Cephe Kaplama Malzemeleri Nelerdir?

Dış cephelerde kaplama işleminde birçok çeşitli malzemeler bulunmaktadır.

  • EPS, XPS, taşyünü
  • Ahşap, taş gibi doku verilmiş EPS
  • Betopan, fibercement
  • PVC malzemeler
  • Amerikan siding
  • Grass siding (Çim)
  • Dekoratif tuğla
  • Doğal taşlar
  • Prekast beton
  • Alüminyum kompozit panel
  • Cam

Villa Dış Cephe Modelleri

Ayrıca daha fazla ilham verici görsel için villa dış cephe modelleri sayfasına göz atabilirsiniz.

Dış Cephe Kaplama Fiyatları

Anahtar teslim ve proje bazlı çözümler sunmaktayız. Dış cephe kaplama fiyatları için bize ulaşın ve ücretsiz keşif hizmetimizden yararlanarak bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca çeşitli dis cephe kaplamasi modellerini inceleyebilirsiniz.

Ülkemizdeki bazı dış çephe kaplaması üreticileri Tepe Betopan, Hekim Yapı, American Siding ve Termowood’dır.

Malzeme satışımız yoktur. Sadece Uygulama ve Tasarım Yapmaktayız.

“Dış Cephe Kaplama” için 1 yorum

  1. Geri bildirim: Dış Cephe Mantolama - Dış Cephe Mantolama Fiyatları -LN YAPI

Yorumlar kapalı.

Hemen Arayın